Ambitionerne har været store længe. Nu er medlemsgrundlaget også til at fylde på med tiltag, der skal gøre ambitionerne til realiteter i Dansk Padel Forbund. Senest tiltag er ansættelsen af Maria Rasmussen som ansvarlig for juniorområdet.
Junioransvarlig i DPF, Maria Rasmussen

Hun er uddannet i den kultur og forståelse af foreningsliv som padel fra dag 1 har manglet. Som tidligere landsholdsspiller i tennis har Maria Rasmussen ofret store dele af sit liv til sporten. En sport der blev dyrket med udgangspunkt i en række danske klubber. Sidenhen er Maria Rasmussen, som så mange andre tennisspillere, blevet en yderst habil padelspiller. Derfor er hun et drømmevalg til posten som den første junioransvarlige ansat i Dansk Padel Forbund.

Det er en dyr sport. Meget dyr. For dyr.

Et dårligt udgangspunkt for at skabe ungdomsarbejde, hvor indtægten pr. banetime aldrig vil nå i nærheden af den profit der kan skabes, hvis man blot sælger banetimen til markedsvilkår.

Det er den virkelighed padelsporten har haft som præmis fra starten. Fordi den eksplosive udvikling sporten har oplevet, er skabt af kommercielle interesser, hvor investorer har set værdi i etablering af padelcentre til at imødekomme den stigende efterspørgsel på kapacitet.

Når foreninger, kommuner og andre offentlige aktører skal på banen og etablere nye projekter skal der ofte søges fonde, findes plads i budgettet eller andet. Derfor vil foreningsdrevne baner uundgåeligt være i mindretal set udover det danske landkort mange år endnu.

I Dansk Padel Forbund arbejder man med udgangspunkt i det padel-landkort der aktuelt er i Danmark. Derfor tager forbundet udgangspunkt i, at der både er medlemsforeninger og medlemscentre. Det for at favne sporten bedst muligt.

På få år er forbundet gået fra frivilligt til fuldtidsprofessionelt. Starten var fokuseret på der hvor sporten blomstrede, herunder etablering og drift af en succesfuld holdturnering. Blandt andet denne har været med til at skabe økonomisk fundament for at udvikle organisationen yderligere. Senest med ansættelsen af Maria Rasmussen som junioransvarlig i Dansk Padel Forbund. Om den ansættelse siger sekretariatschef i Dansk Padel Forbund, Kristoffer Jørgensen.

Marias vigtigste rolle er at understøtte, at der kommer træningstilbud for ungdommen rundt omkring i centre og klubber. Hun er et drømmematch for Dansk Padel Forbund. Hun er selv en dygtig padelspiller, er vokset op som tennisspiller og kender dermed foreningslivet og den særlige ånd, der hersker“, fortæller Kristoffer Jørgensen.

Dansk Padel Forbund har en klar strategi for, at ungdomsarbejdet skal være med til at skabe fremtiden for padelsporten i Danmark. Ultimativt gøre den til en folkesport på lige fod med andre store idrætsgrene. Et lille skridt på den vej er blandt de første arbejdsopgaver for Maria Rasmussen, der startede i jobbet 15. august i år. Siden da har hun blandt andet arbejdet med etableringen af 4 regionale talentcentre i Aarhus, Kolding, Odense og i hovedstadsområdet. Med start i oktober skal der her bydes på træning hver måned på hvert center til 20 talentfulde padelspillere mellem 10 og 16 år.

Direktør i DPF, Kristoffer Jørgensen

Nyt fokus på ungdomsarbejdet

Underrubrikken herover er måske misvisende. For rent faktisk er det først i den senere tid at Dansk Padel Forbund har kastet blikket på ungdomspadel. Besynderligt, når man tænker på det er her, fremtidens spillere skal findes. Naturligt, når man tænker på måden sporten har invaderet vores land med kommercielle centre, hvor det er dem der betaler mange penge, der kan få de attraktive banetimer.

Vi har etableret en struktur og et forbund på rekordtid. Vi er hele tiden vækstet, hvilket er positivt, men samtidig stiller det også krav til organisationen. Nu har vi godt styr på vores seniorstruktur, holdturnering og landshold. Derfor vil ungdom og arbejdet med dette fremover være en altoverskyggende prioritet, hvor Maria er den første ansættelse i projektet“, siger Kristoffer Jørgensen og indikerer dermed, at Maria Rasmussen næppe vil være enlig kvinde med juniorpadel som arbejdsområde længe.

Kristoffer Jørgensen fortæller også, at man arbejder på endnu et koncept, der skal favne spillerne i alderen 16-23 år. Det skal sikre en glidende overgang fra ungdomspadel til seniorpadel. På den måde er ambitionen at have forbundstilbud til landets bedste padelspillere fra de helt unge år hele vejen op til seniorlandsholdet og for den slags skyld veteranlandet.

For det er vigtigt for Dansk Padel Forbund, fortæller Kristoffer Jørgensen, at man skaber en rød tråd fra de etablerede seniorlandshold og hele vejen ned til de yngste årgange af padelspillere. Her er der aktuelt fortsat et ”missing” link. Et sådan der skal udbedres og forbedres, hvis sporten skal blive ved med at vækste, som vi har set det hidtil.

God arbejdslyst til Maria Rasmussen – vi følger spændte med i projektet. Et projekt der uden tvivl vil kunne skabe grobund for flere kollegaer til den tidligere landsholdsspiller i tennis, der nu er blandt profilerne i dansk damepadel og nu også ansigtet, der skal være med til at fremtidssikre padelsporten i Danmark.

Maria Rasmussen på padelbanen for det danske kvindelandshold. Foto: Dansk Padel Forbund.
Forrige artikelEliten skal skabe fremtidens folkesport
Næste artikelKlubportræt: Tåsinge Padel Klub
Per Colstrup Vinkel
Per Vinkel er professional journalist og tenniskommentator. Hans mangeårige arbejde, interesse og engagement i tennissporten og padelsporten, gør Per til en af de bedste danske sportsjournalister.