ANNONCE FOR PADELSHOPPEN
Du har med stor sandsynlighed stiftet bekendtskab med padel på den ene eller anden måde. Sporten har i hvert fald fortsat sin udvikling i 2022, hvor Dansk Padel Forbund kan melde om 766 baner i juni 2022. En stigning på 156 baner sammenlignet med 2021.

Men som i alle andre sportsgrene bliver padel bare lidt sjovere, når du også har det rigtige udstyr til at indtage banen. Derfor har Padelshoppen været behjælpelige med at skære ind til benet og kommet med bud på, hvad du har brug for, så du kan performe på dit højeste niveau. Når du har læst denne artikel, ved du, hvad du skal pakke i tasken, når du drager mod din foretrukne padelbane.

1. Padeltasken

Og netop tasken er et godt sted at starte, når man snakker om vigtige essentials til padel. Tasken har nemlig ikke kun formålet med at se cool ud, når man er på vej til padelbanen. Den bærer nemlig også alle de andre essentials. Og så er den yderst god til at beskytte de genstande, du har med dig.

Du kender måske også scenariet, hvor du er på vej til en session. Regnen kommer pludseligt og du ærgrer dig, for du ved, at din taske ikke er helt lukket, da du ikke kunne få plads til dit padelbat. Det er selvfølgelig irriterende at dine genstande bliver våde, men vidste du, at det faktisk også kan skade dit padelbat?

Det er en anden af de mange fordele ved en padeltaske. I de fleste af dem er der separat rum til dit bat, så det holdes beskyttet mod fugt, UV-stråling og unødvendige ridser og hakker. På den måde kan du komme sikkert, praktisk og behageligt til padel.

Du kan se Padelshoppens udvalg af padeltasker her

2. Padelbattet

Det kommer nok ikke som den store overraskelse, at du har brug for et bat til at spille padel. Det er lige så essentielt som battet i baseball eller hockeystaven i ishockey. Men ligesom der i fodbold er stor forskel på forskellige fodboldstøvler, er der stor forskel på padelbat. Man kan nemlig få padelbat, som specifikt egner sig til forskellige spilletyper. Og jo, du kan godt låne eller leje bat i de fleste centre, men kvaliteten af disse er begrænset – og så er det også bare federe at have sit eget.

Overordnet set har man i padelsporten at gøre med tre forskellige hovedforme på battene. Det er den runde, det dråbeformede og det diamantformede.

Det runde padelbat: Skal du have, hvis du er mere defensivt orienteret, og godt kan lide at stå tilbage i banen. Med det runde bat får du bedre mulighed for at lave velovervejede og kontrollerede slag mod din modstander, da sweetspottet på battet er større end de øvrige.

Det dråbeformede padelbat: Er til dig, der ønsker det bedste fra begge verdener. Det dråbeformede bat er en mellemting af det runde og diamantformede. Her får du både noget power og noget kontrol. Sweetspottet er dog lidt mindre end på det runde bat.

Det diamantformede padelbat: Passer til dig som spiller det offensive spil, og har brug for et bat med en masse power, så du kan udspille din modstander. Det kræver mere erfaring at spille med et diamantformet bat, da balancen sidder højt i battet og sweetspottet er mindre.

Er du stadig i tvivl om, hvilke bat passer til dig, så kan du prøve Padelshoppens bat rådgiver lige her.

3. Padelbolden

Hvis du skal have dit padel-kit i orden, er det også vigtigt, at du har nogle bolde til formålet. Du vil blive overrasket, hvis du tænker at du kan spille padel med en tennisbold. Godt nok ligner de hinanden, men der er enorm stor forskel på dem alligevel. Og ligesom med padelbat findes der også mange forskellige padelbolde med forskellige egenskaber. Når det omhandler padelbolde opdeles boldene i hastighed:

Langsomme padelbolde: Har et lavt lufttryk. Netop derfor rejser bolden langsommere, når der slås til den. Det betyder også, at uerfarne padelspillere vil få mere glæde af denne boldtype end erfarne, da reaktionstiden forlænges.

Almindelige padelbolde: Er dem, som flertallet spiller med. De ligger naturligvis mellem langsomme og hurtige bolde i hastigheden og kan bruges af alle uanset niveau.

Hurtige padelbolde: Er for de mere erfarne padelspillere, hvor der godt må være knald på duellerne. Her flyver bolden hurtigere, og man skal derfor være nok så vågen, da reaktionstiden er lavere end ved de øvrige hastigheder.

Er du nysgerrig på at vide mere om padelbolde, eller bare vil se Padelshoppens udvalg, kan du klikke her

4. Padelskoen

Mange bliver overrasket over, at padel-eksperter anbefaler, at man investerer i et par padelsko. Men det er faktisk vigtigere, end man tror, når man snakker om at holde sig skadesfri. En af hovedårsagerne er, at når man spiller padel udsættes ankel og knæ for mange tempo- og retningsskift. Er man uheldig, når disse skift foretages, kan det resultere i grimme skader, som man helst vil være foruden.

Mange padelsko er specielt udviklet til at give stabilitet til anklen, så man ikke vrikker om lige så nemt. Dette ses på stivheden i skoen, når man f.eks. sammenligner med løbesko, der kan “bøjes” rundt. Den hårde sål sikrer en gennemgående god følelse af kontrol, og sørger også for, at du ikke skrider ud i skoen.

Når du skal købe dine padelsko, er det samme rutine, som når du køber enhver anden sko. Find en sko hvis design du er vild med – læs guides og tests om skoen – prøv dem – køb dem. Sværere er det ikke. Og forresten jo – du kan godt bruge de sko, du har til tennis, på padelbanen, da de er udviklet med øje for nogle af de samme detaljer.

Se hele Padelshoppens udvalg af padelsko her

5. Det resterende tilbehør

Nu har vi fyldt tasken op med bat, bolde og sko, men vi mangler stadig de resterende essentials, der gør dig helt kampklar. Der findes selvfølgelig meget nyttigt tilbehør, men her kommer der nogle mere specifikke anbefalinger:

Greb:Der findes tre typer greb hos Padelshoppen. Det første er et ‘ultra light grip’. Det er til spilleren, som ønsker et bedre greb på battet, men uden at battet bliver tungere. Derudover findes ‘overgrip’. Det er til de spillere, som ønsker endnu mere kontrol over battet. Her lægges grebet over det greb, som battet fødes med. Endeligt er der ‘replacement grip’. Det er til spilleren, som har brug for en udskiftning af det greb, der sidder på battet. Det kan f.eks. være, hvis battet er brugt meget.

Svedbånd:Mange tror, at svedbåndenes primære funktion til padel er, at tørre sveden væk fra panden. Bevares, det er da også rart at kunne. Men det er mindst lige så vigtigt, at svedbåndet sørger for at indfange den sved, der ellers løber ned på håndtaget af dit bat. Når man spiller padel er det nemlig vigtigt, at man hele tiden har et godt, fast greb om battet. Og dette hjælper svedbåndet altså på.

Drikkedunk: Det er selvfølgelig ikke nogen raketvidenskab, at det er vigtigt at holde sig hydreret når man dyrker sport. Derfor er det vigtigt med en drikkedunk, og den kommer i mange former og farver. Nogle vælger at genbruge en simpel plastikflaske fra supermarkedet, mens andre ønsker en mere hygiejnisk, praktisk og bæredygtig løsning med en drikkedunk, der kan bruges i længere tid.

Det var de 5 bud på, hvordan du kan bide dig sikker på at være klar, når du tager turen ned til padelcentret. Har du spørgsmål eller brug for vejledning kan du altid kontakte Padelshoppen, hvor et dygtigt personale sidder klar til at hjælpe.

ANNONCE FOR PADELSHOPPEN
Forrige artikelPadelbladet – September 2022
Næste artikelMarc Møller: Fuld satsning på padel
Padelbladet.dk
Padelbladet.dk er Danmarks største digitale padelunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra padelverdenen – både fra Danmark og internationalt.