Udviklingen i medlemstallet i Dansk Padel Forbund har betydet, at organisationen går fra frivillighed til også at kunne fastansætte medarbejdere til udviklingen af sporten. Kristoffer Jørgensen er ansat som Sekretariatschef.
Padel vækster konstant i disse år. Uanset hvor man kigger hen bliver der bygget baner. Ikke helt i samme takt, men dog alligevel med yderst opadgående kurve melder klubber sig ind i Dansk Padel Forbund. Her har man nu mulighed for at overgå til en mere professionel drift, hvilket ansættelsen af Kristoffer Jørgensen markerer
Kristoffer Jørgensen har en fortid som direktør i Tennis Club Odense og ishockeyklubben Odense Bulldogs. Desuden har han spillet tennis på eliteniveau. Han er nu fuldt engageret i padel, både på og udenfor banen. Padelbladet har stillet ham en række spørgsmål om det nye job (REKLAME LINK) og ambitionerne for at udvikle sporten herhjemme.
- Du er startet som Sekretariatschef i Dansk Padel Forbund, en ny stilling. Kan du beskrive hvad dine vigtigste arbejdsopgaver bliver?
Der er mange opgaver forbundet med etableringen af forbundets sekretariat. Det er ikke bare mig, der er ny i stillingen. Hele sekretariatet skal bygges op fra bunden, så det handler meget om at få prioriteret og struktureret arbejdsflowet og påbegynde en linje i måden, vi ønsker at drive sporten på.
Vi skal udarbejde strategier for alle resort-områder som turnering, elite, bredde osv. En proces der kræver tid og tålmodighed og vigtigst af alt eftertænksomhed, så vi får gjort de rigtige ting fra starten. Hvis jeg skal pege på én opgave som værende den vigtigste, så skiller processen med DIF og optagelse som specialforbund sig ud fra de mange andre.
- Padel er inde i en positiv udvikling, nye baner dukker op overalt, hvad er det i som forbund skal understøtte i en tid, hvor sporten vækster?
Vi vil rigtig gerne være med som sparringspartner for både kommende og nuværende klubber/centre. Hjælpe og bistå i den proces hvor banerne skal etableres og når klubmiljøer skal skabes. Vi er også opmærksomme på hele tiden at kunne udbyde padel-aktiviteter centralt fra forbundet som understøtter og følger med den eksplosive vækst vi oplever. Det er dog mindst lige så vigtigt, at vi er med til at understøtte en generel stigning i aktivitetsniveauet rundt om i klubberne/centrene, så vi i fællesskab kan fastholde sportens momentum med tilbud til alle aldre og niveauer.
- Du kommer med en fortid som leder i både ishockey- og tennis. Hvad er der anderledes ved dette job i en relativ ny idrætsgren?
Det helt særlige ved padel er sportens naturlige appeal i en bred kontekst. Langt de fleste der prøver sporten synes om den og vil spille igen. For mig personligt er det en kæmpe udfordring og motivationsfaktor at kunne bidrage til en sport, hvor vi på mange måder starter med et tomt lærred. Fornemmelsen af at søsætte initiativer, der bliver taget så flot imod af padelspillerne er så givende og netop muligheden for at blive en del af en helt ny organisation uden historik tiltalte mig meget.
- Hvilke erfaringer fra dine tidligere jobs kan du trække på, når du skal være med til at bygge en organisation op?
Jeg har via tidligere stillinger erfaring med at styre processer og befinder mig godt i spændet mellem det strategiske og operationelle niveau. Da jeg samtidig selv har været en aktiv del af padelmiljøet som spiller siden 2019 (og dybt forelsket i padel), så er det mit store håb at jeg kan være med til at få de rigtige aktiviteter igangsat og samtidig få ansat de helt rigtige folk til at drive sporten derhen, hvor den fortjener at være.
- Du er jo selv blev fanget af padel, som så mange andre tennisspillere. Hvad er det helt grundlæggende for dig padel kan som tennis ikke kan?
For mig handler det ikke så meget om, hvad sporten kan i forhold til tennis, men mere et spørgsmål om hvad sporten tilbyder og kan i forhold til mange andre sportsgrene. Det er nemt at gå til – du kommer hurtigt i gang med at spille kamp (og kan dermed dyste med og mod dine udvalgte), det er fleksibelt og kan passes ind i selv en travl kalender og vigtigst af alt: det er sjovt. Det er tiltalende for alle aldre og niveauer, og din indlæringskurve er især i starten stejl og det animerer mange til at fortsætte i jagten på den næste sejr.
- Lige nu vækster sporten, men der kommer også en dag, hvor tingene finder et mere normalt leje. Hvad er det i som forbund skal have på hylden der, for vi ikke ser tilbagegang som vi så det i eksempelvis golf og tennis?
Jeg tror det handler om rigtig mange aktivitetsniveauer – at vi rammer på den rigtige hylde med en bred vifte af tilbud. Alt dette i tæt samarbejde med klubberne/centrene. Vi ser meget gerne en bevægelse mod etableringen af flere foreninger, så de sammen med de mange padelcentre kan få skabt klubliv og attraktive tilbud i skøn forening. Det være sig i hele landet og hen over hele året. Det vil vi som forbund meget gerne understøtte.
- Hvordan ser du mulighederne for samarbejdet med Padel i Danmark, er der synergier hvor i sammen kan udvikle sporten?
I min verden er der uanede muligheder for samarbejde. En proces der i øvrigt er sat gang i, og som jeg har store forventninger til. Eksempelvis områderne klubudvikling og træneruddannelse giver rigtig god mening at gå sammen om. Det vigtigste for mig er at holde fokus på udviklingen af sporten og hvordan vi i fællesskab kan skabe de bedste forhold for klubberne/centrene og dermed i sidste ende spillerne.