Fra 2026 samler Dansk Padel Forbund og Dansk Tennis Forbund ressourcerne i et fælles program for at styrke udviklingen af padel i Danmark. Det historiske samarbejde vækker begejstring hos klubformænd, der ser frem til færre benspænd, stærkere træner-uddannelser og bedre vilkår for spillere og klubber skriver DPF.
– Det er ingen tvivl om, at det er til glæde for spillere og klubber, at der nu bliver arbejdet i samme retning. Vores medlemmer kommer til at nyde gavn af det.
– Det glæder mig, at man samler ressourcerne og udvikler padel ordentligt. Jeg synes, det giver god mening.
Sådan lyder reaktionerne fra flere formænd i kombinerede padel- og tennisklubber efter nyheden om, at Dansk Padel Forbund og Dansk Tennis Forbund fra 2026 skal udvikle dansk padel sammen under et fælles program.
– Dansk Tennis Forbund skal have ros for at sætte røven på kogepladen. Nu giver de stafetten op, og jeg tror også, at tennisforbundet vil vokse i anerkendelse for denne beslutning, fordi de ikke længere skal bruge så mange kræfter på det, siger Kenneth Green Nielsen, formand hos Holbæk Padel Klub.
Har skabt flere udfordringer
Som det er i dag, tilbyder Dansk Padel Forbund og Dansk Tennis Forbund hver sin holdturnering i padel med henholdsvis Lunar Ligaerne og Arla Protein Ligaen.
Derudover kommer et dobbeltudbud af danmarksmesterskaberne i padel, ligesom begge forbund tilbyder træneruddannelser og andre padelrelaterede aktiviteter.
– Det har på ingen måde givet mening, at der har været to spor i udviklingen af padel. Og vi har ærgret os, når vi har måttet spørge os selv, om vi skulle gå den ene eller anden vej, hvem vi skulle købe træneruddannelserne fra, og om vi skulle betale kontingent hos begge forbund, lyder det fra Heino Østergaard, formand hos ØBG Silkeborg Tennis og Padel.
Formand hos Holbæk Padel Klub, Kenneth Green Nielsen, fortæller, at to forbund med padelfokus har givet bøvl.
Også i Holbæk Padel Klub, hvor der er cirka 1600 medlemmer, mens der er cirka 500 medlemmer i tennisklubben, har man haft udfordringer ved de konkurrerende tilbud.
– Det har været totalt bøvlet, fordi vi er blevet nødt til at vælge mellem de forskellige aktiviteter. Vi valgte Lunar Ligaerne, men hvis havde haft flere faciliteter, ville vi også have udbudt de turneringer, Dansk Tennis Forbund udbød. Det hele har bare været bøvlet, fordi der har været to forbund med hver deres fokus på padel, fortæller Kenneth Green Nielsen.
Padelaktiviteter bliver samlet
I Jyllinge Tennis og Padel Klub er man i dag medlem hos Dansk Padel Forbund og Dansk Tennis Forbund. Her glæder formand Morten Aagreen sig på sine medlemmers vegne over den nye aftale.
– Jeg håber, at forbundene kan hjælpe os med at fremme padelsporten og skabe flere aktiviteter for vores medlemmer. Derudover er det et stort ønske, at det bliver gjort mere enkelt for os at få trænere og standardisererede holdtilbud, lyder det fra Morten Aagreen.
Det har holdt medlemstallet højt, at man i 2018 valgte at opføre padelbaner i ØBG Silkeborg Tennis og Padel.
I ØBG Silkeborg Tennis og Padel har padelaktiviteten været meget afgørende for foreningen, siden man i 2018 fik opført fire padelbaner uden at vide meget om selve padelsporten.
80 procent af klubbens nye medlemmer starter i dag for at spille padel eller padel og tennis i en kombination, lyder vurderingen fra formanden, der opfordrer flere tennisklubber til at opføre padelbaner for at få mere volumen.
– Kombinationen af tennis og padel har været rigtig god for os. Nu håber jeg, at det nye samarbejde kan hjælpe os som klub i forhold til at rekruttere og fastholde vores spillere særligt i vores juniorafdeling. Jeg håber også, at vi kan blive endnu skarpere, når det kommer til at konkurrere mod de kommercielle aktører, og her har vi brug for de ressourcer og den sparring, der følger med i padelprogrammet, siger Heino Østergaard.
Spørger man Kenneth Green Nielsen, så står der flere ting på ønskelisten med det kommende samarbejde.
– På Holbæk Padel Klubs vegne håber jeg, at det bliver nemmere at lave træneruddannelser, og at vi ser et program, der er ensrettet, og at det bliver nemmere at vurdere, hvor du er som klub og medlem. Og så tror jeg, at der vil komme et større fokus på ungdommen, end der har været tidligere, vurderer formanden.
Større internationale chancer
I Holbæk Padel Klub beskriver man sig selv som et konkret eksempel på, at samarbejdet mellem padel og tennis sagtens kan blomstre.
– Vi er beviset på, at det er fremtiden. I Holbæk er padel og tennis nu gået sammen hver for sig om den videre udvikling. Det er helt afgørende både at være inkluderende og at sende et signal om, at der kan arbejdes sammen. Det virker som om, at man har haft tid nok til at sikre et godt fundament for fremtiden i dansk padel, konstaterer Kenneth Green Nielsen.
Ifølge Heino Østergaard er den nye aftale det eneste rigtige for udviklingen af dansk padel.
– Alle har godt vidst, at det var usundt, at der var to forbund, som drev det. Man kan ikke gøre ting med venstre hånd. Nu er tiden til at komme videre, fortæller han og fortsætter:
– Vi har mange ting i vores forening, som fungerer. Vi bruger meget tid på vores trænere, men det er klart, at der er nogle områder, hvor der kan være mere fokus. Vi kan ikke andet end at se de positive synergier i, at der nu skal samarbejdes, lyder det fra Heino Østergaard.
Tilbage i Jyllinge Tennis og Padel Klub ser man frem til at se effekterne af padelprogrammet.
– Vi vil gerne lave flere turneringer i vores nærområde. Vi kommer også til at kigge på, hvilke tilbud der kommer til at være, for lige nu har vi både hold i Arla Protein Ligaen og Lunar Ligaerne. Hvis Danmark skal gøre det godt internationalt, så kan jeg kun se en fordel i, at vi samler de bedste spillere, og at vi har et enkelt hierarki, slutter formand Morten Aagreen.