Flere fynske padelaktører har givet håndslag på at lave en ny juniorturnering, hvor der skal spilles i fire fynske centre i 2025. Det er resultatet af Dansk Padel Forbunds første netværksmøde nogensinde, og der er flere på vej til hele landet, lover forbundet i en nyhed på deres website.

Hvad er godt at gøre, hvis man tænker på at starte en ny padelforening i sit center? Hvordan kan man få økonomisk støtte? Og hvad skal man for alt i verden ikke gøre?

Torsdag den 3. oktober 2024 stod i de gode idéers tegn, da flere af de fynske padelaktører mødtes i PadelBoxen i Odense til et møde arrangeret af Dansk Padel Forbund.

På mødet deltog Tåsinge Tennis og Padel Klub, PadelPadel Odense, PadelBoxen, Glamsbjerg Padel, PadelHouse Kerteminde, Middelfart Padel Society og tre repræsentanter fra Dansk Padel Forbund.

– Det er meget glædeligt, at de kommercielle centre og foreninger som os selv var samlet side om side til netværksmødet. Jeg hæfter mig ved, at der er mange engagerede ildsjæle, som gerne vil være med til at få snebolden til at rulle, siger Henrik Vestergaard, formand hos Middelfart Padel Society og fortsætter:

– Vores forening er cirka tre år gammel, og vi har stået meget alene undervejs. Hvis Dansk Padel Forbund kan være et bindeled mellem klubberne fremover, så er det verdensklasse. Nu har vi i hvert fald startet dialogen, fortæller Henrik Vestergaard.

Ny juniorturnering på bordet

Mødet var delt op i to dele, hvor Maria García-Rasmussen først forklarede om hele juniorområdet, hvorefter Alex Laugesen kom ind på træneruddannelsen, inden Lasse Todberg til sidst fortalte om selve klubudviklingen.

I anden del af mødet var der lagt op til, at padelaktørerne selv kunne sparre med hinanden, og her kom der hurtigt mange idéer frem. Heriblandt et forslag om en ny fynsk juniorturnering, hvor der skal spilles i fire forskellige fynske centre i 2025.

– De unge mennesker får lige pludselig en mulighed for at møde andre spillere. Det er vigtigt, at de unge bliver en del af det fællesskab, der er ude ved turneringerne. Men det skal starte som noget socialt frem for konkurrenceorienteret. Der er ingen tvivl om, at vi på Fyn har en unik mulighed for at få de unge mennesker ud at spille padel, vi skal bare samle trådene, siger Henrik Vestergaard.

Dansk Padel Forbund havde også taget flere gode cases med til mødet. Heriblandt eksempler på kommuner, som har gået ind og støttet en nystiftet padelforening økonomisk i et kommercielt center.

Alt i alt blev de mange forskellige inputs taget godt imod af deltagerne til det første netværksmøde.

– Det giver et fantastisk sammenhold blandt aktørerne. Padel er stadig en ny sport, så man skal starte fra bunden. Men det er nu, at vi skriver historie og skal sørge for, at vi bliver ved med at vækste, lyder det fra Lasse Todberg, uddannelses- og klubkonsulent hos Dansk Padel Forbund.

Første netværksmøde af mange

Fire fynske centre deltog på netværksmødet, og efterfølgende har de allesammen bedt om at få en opfølgning med Dansk Padel Forbund, hvor deres eget konkrete center bliver nørdet fuldt igennem.

Ifølge Lasse Todberg er planen fra Dansk Padel Forbunds side, at man i fremtiden skal holde fire årlige netværksmøder fordelt i Jylland, på Fyn og på Sjælland. Centrene vil blive kontaktet angående møderne.

– Der ligger et kæmpe potentiale i at vi mødes, og at vi samler kræfterne. Vi kan ikke løfte indsatsen på egen hånd, og PadelBoxen kan heller ikke gøre det alene. Det er den vej, vi skal, og nu har vi taget det første skridt. Vi håber, at initiativet bliver udbredt til resten af Danmark, og at det også giver mening der, lyder det fra Henrik Vestergaard.

Mens det er Dansk Padel Forbunds opgave at facilitere de enkelte netværksmøder, så er det op i høj grad op til det enkelte netværk at være med til at bestemme, hvad der konkret skal komme ud af møderne.

Inspirationen til at arrangere det første netværksmøde på Fyn kom fra, at man i Dansk Padel Forbund havde set det fungere godt i andre idrætsgrene samt fra padelnetværk, som har eksisteret på andre måder.

– Det vigtigste var, at de fynske aktører fandt hinanden og kom frem til en masse ting, som de nu kan samarbejde om i fremtiden, så de spiller hinanden gode i stedet for at konkurrere, slutter Lasse Todberg.

Drømmer du om at starte en forening i et padelcenter? Så kontakt DPF på klubber@danskpadelforbund.dk

Forrige artikel#DeskBreak: Skrivebordet er farligt for din mentale sundhed – løs det med 15 min. padel
Næste artikelTalentudvikling: Regionale træningssamlinger for juniorer
Anders Baron
Anders Baron er stifter og medejer af Padelbladet.dk. Han er ansvarlig for den digitale platform og online annoncering. Anders skriver om padel i relation til rejser, livsstil og udstyr. Kontakt på anders@padelbladet.dk. Anders er også freelance digital konsulent.