Det var ikke til at tage fejl af, da Dansk Tennis Forbund i foråret valgte ny formand. Padel skulle ikke være en del af tennisforbundets fremtid. Det var det mandat de nyvalgte bestyrelsesmedlemmer, herunder den nye formand Christian Lunøe, blev valgt ind på. Et halvt år senere er ikke meget sket, hvilket vækker frustration hos Dansk Padel Forbund, der savner en afklaring.
Det handler om adgangen til et medlemskab af DIF, Danmarks Idræts Forbund, og den store mængde af muligheder der følger med, når man er et lille forbund.
Så kort kan udfordringen skitseres op, hvis man spørger Dansk Padel Forbund. Et forbund der de senere år har oplevet en stor vækst i forhold til både foreningsmedlemmer og kommercielle centre. En vækst der har givet grobund for en vækst i forbundets sekretariat, der dermed på et professionelt niveau kan udvikle sporten videre med ni fuldtidsansatte medarbejdere.
Som du kan læse et andet sted i denne publikation, er seneste skud på stammen ansættelsen af Maria Rasmussen som ungdomsansvarlig. Et vigtigt signal fra Dansk Padel Forbund, der dermed igangsætter projektet om også at skabe et ungdomsarbejde. Et arbejde der er kommet sent ind i sporten, der fra starten i Danmark har været drevet af kommercielle interesser og dermed i primær grad pay-and-play koncepter.
Tilbage i 2021 fik Dansk Tennis Forbunds samarbejde med DGI omkring padel kaldet ”Padel i Danmark” aktivitetsgodkendelsen for padel. Kun med aktivitetsgodkendelsen i hånden kan man søge om optagelse i Danmarks Idræts Forbund. Det er her problemet opstår. For et medlemskab af DIF er af afgørende betydning for, at Dansk Padel Forbund kan udvikle sig, præcis som formand Frederik Bentler ser det som helt naturligt, at aktivitetsgodkendelsen for padel ligger i Dansk Padel Forbund.
“For os vil det være ekstremt værdifuldt lige nu at have adgang til den store DIF-værktøjskasse, for de har så sindssygt mange erfaringer med at drive ungdomssport. Men den adgang har vi ikke, fordi vi står udenfor DIF“, siger Frederik Bentler til mediet Idrætsmonitor.
“For os vil det være ekstremt værdifuldt lige nu at have adgang til den store DIF-værktøjskasse (…) men den adgang har vi ikke, fordi vi står udenfor DIF.“
Udfordringen er, at der kun er en aktivitetsgodkendelse pr. idrætsgren, hvilket udfordrer Dansk Padel Forbund. For sideløbende har Frederik Bentler været med til at skabe et europæisk padelforbund. Her er fokus, præcis som i Danmark, på at få næste generation med på padelbølgen. Her kunne den værktøjskasse DIF er indehaver af være af stor værdi fortæller formanden.
“Jeg kunne godt tænke mig at tage nogle af de forankrede værdier og systematikker fra dansk sport i forhold til talentudvikling og meget andet med videre ud i Europa, for jeg synes, vi har nogle sunde, demokratiske værdier i foreningsdanmark. Det handler om talentudvikling i bund og grund, og hvordan man griber det an. Det er selvfølgelig et langt sejt træk, fordi det kræver, at vi kan få flere til at vælge padel som deres første sport. Ligesom man kan gå til fodbold, når man er fire år, skal man også kunne gå til padel“, forklarer Frederik Bentler til Idrætsmonitor.
Forhalet proces med aflyste møder
Der var positive tendenser tidligere på året, da møder om overdragelsen af aktivitetsgodkendelsen fra Dansk Tennis Forbund til Dansk Padel Forbund med DIF som mægler blev indledt. Et enkelt møde er det dog kun blevet til, to møder har DTF meldt afbud til, hvilket ærgrer Frederik Bentler. Han ønsker en afklaring om fremtiden for aktivitetsgodkendelsen en gang for alle.
“Enten indgår vi i et eller andet form for samarbejde, eller også må tennisforbundet sige, at de selv vil beholde aktiviteten, og så må DIF reagere på det og finde ud af, om vi fortsat skal stå udenfor. For os handler det om, at vi gerne snart vil have afklaring, for mæglingsforløbet har varet i snart halvandet år“, siger Frederik Bentler.
Dansk Tennis Forbunds formand, Christian Lunøe, er også interesseret i en afklaring. Hans bagland er dog ikke helt afklaret endnu på en måde, hvor de kan give formanden et klart mandat til at få afsluttet processen. Christian Lunøe udtrykker det selv således.
“Når jeg går ned i maskinrummet og trykker fuld stop, så er det stadig en supertanker, der flytter sig nogle sømil i præcis samme retning, som den hele tiden har gjort“, lyder beskrivelsen fra Christian Lunøe.
“Når jeg går ned i maskinrummet og trykker fuld stop, så er det stadig en supertanker, der flytter sig…”
Under den politiske beskrivelse fra Christian Lunøe ligger det faktum, at han og de øvrige nyvalgte bestyrelsesmedlemmer ikke nødvendigvis er enige med de øvrige medlemmer, der før Christian Lunøe blev valgt, førte en noget anden politik på området omkring padel. At have styr på sit bagland er som udgangspunkt en optimal situation for en bestyrelsesformand, hvilket Christian Lunøe ikke har aktuelt.
“Hvis man har en smule erfaring med politik, bestyrelsesarbejde og store organisationer, der skal rykkes, så er det ikke noget, man bare gør på et halvt år med den slags ting her, for der er så mange skjulte lag i det. Men jeg bider mig fast i den her dagsorden, og vi skal nok løse det“, siger Christian Lunøe til Idrætsmonitor.
De meldinger giver Frederik Bentler ikke meget for. Han ønsker en afklaring nu, så man kan arbejde videre med udviklingen af sporten og ikke bruge tid og kræfter på organisatoriske krige. Padelbladet følger naturligvis sagen løbende. For sidste kapitel i denne magtkamp er uden tvivl ikke skrevet.