Dansk Padel Forbund oplyser i en pressemeddelelse, at det danske juniorlandshold har sikret sig en imponerende 9. plads ved Juniorernes Europamesterskab i padel i Budapest d. 30. august -7. september 2024. Det flotte resultat markerer ikke blot en sportslig triumf, men også et vigtigt skridt i forbundets ambitiøse satsning på udviklingen af juniorpadel i Danmark.

En rejse mod toppen: Fra kvalifikation til de bedste 10 i Europa

Turneringen startede med stor spænding, da det danske hold trådte ind i kvalifikationsturneringen, og sikrede sig en plads i hovedturneringen efter en stærk 2-1 sejr over Finland og en overbevisende 3-0 sejr over Tjekkiet.

I gruppespillet viste de danske drenge bla. deres potentiale ved at tage en flot 3-0 sejr over Finland og de sluttede som nummer tre i deres gruppe. I knockout-runden fortsatte succesen med en 3-0 sejr over Østrig og en nervepirrende 2-1 sejr over Schweiz. Danmark sikrede slutteligt en velfortjent 9. plads efter et sidste spændende opgør mod Litauen.

Et nyt kapitel for Dansk Juniorpadel: Investering i fremtidens stjerner

Resultatet ved Europamesterskabet er ikke kun en anledning til at fejre juniorlandsholdets præstationer, men også et bevis på, at det er rigtig god timing af Dansk Padel Forbund, at øge fokus og investering i juniorpadel. I dette efterår iværksætter forbundet en ambitiøs plan for at udvikle og støtte unge talenter gennem nye træningsinitiativer, oprettelse af regionale talentcentre og en stærkere samarbejdsplatform mellem  centre og klubber på tværs af landet.

Dansk Padel Forbund har netop startet en storstilet satsning på udviklingen af juniorpadel, og resultaterne taler allerede for sig selv. Det er ikke kun de tekniske og taktiske færdigheder, der forbedres – vi ser også en fantastisk holdånd og sportsånd vokse frem blandt de unge spillere. Dette er et hold, der repræsenterer fremtiden for dansk padel, og vi er utrolig begejstrede for, hvad der ligger foran os.

Mere end en sport: Et fællesskab og en læringserfaring

Dansk Padel Forbund understreger, at målet med denne investering ikke kun er at skabe vindere på banen, men også at udvikle de unge som mennesker. Juniorlandsholdet har gennem turneringen ikke blot konkurreret, men også skabt minder og lært værdifulde lektier, der rækker ud over sporten.

Juniorlandstræner Mauricio Iriarte udtaler: “Det har været en uge fyldt med konkurrence og sjove oplevelser, og vi er utrolig stolte af, at være nummer 9 i Europa! Drengene har samlet fantastiske minder og erfaringer både på og udenfor banen, som uden tvivl vil hjælpe dem til at vokse som padelspiller, holdkammerater og mennesker. Jeg kan kun være stolt af dette hold og er glad for alt det jeg har lært de sidste dage. Jeg ser frem til næste eventyr!

Et stærkt fundament for fremtiden

Med denne placering til EM er Dansk Padel Forbund overbevist om, at dansk padel har et lysende fremtidsperspektiv. Dansk Padel Forbund forpligter sig til at fortsætte sin indsats for at sikre, at flere unge får muligheden for at udvikle sig i sporten og deltage på højt niveau både nationalt og internationalt. Dette vil ske gennem fortsatte investeringer i talentudvikling, træneruddannelse og faciliteter, som kan understøtte en sund og positiv udvikling for alle spillere.

Forrige artikelArla Protein Ligaen: Rekordstor efterårssæson 2024
Næste artikelSvenske stjerner skal spille Skagen Padelcenter op i Elitedivisionen
Anders Baron
Anders Baron er stifter og medejer af Padelbladet.dk. Han er ansvarlig for den digitale platform og online annoncering. Anders skriver om padel i relation til rejser, livsstil og udstyr. Kontakt på anders@padelbladet.dk. Anders er også freelance digital konsulent.